Dominic Fritz s-a întâlnit, marţi, cu ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, pentru a discuta strategii prin care migranţii care au loc de cazare în alte judeţe din ţară să nu se întoarcă în Timişoara, pentru a fi mai aproape de graniţa de Vest.

„Mă bucur că am aflat astăzi (marţi – n.r.) nişte strategii pe partea de combatere a fenomenului. (...) Vin solicitanţi de azil care au în teorie un loc de cazare undeva în ţară, vin înapoi în Timişoara, unde sunt persoane fără adăpost mai mult sau mai puţin, unde stau în clădiri abandonate. Asta nu este o situaţie care poate să dureze şi de aceea m-am bucurat foarte mult să lucrăm la această soluţie de transport înapoi în centrele lor. Eu cred că este nevoie de umanitate, dar şi de fermitate şi legalitate în tratarea acestui fenomen”, a spus primarul Timişoarei.

Întrebat cum pot limita dreptul de liberă circulaţie a migranţilor în România, un drept conferit prin lege, ministrul Lucian Bode a spus că trebuie găsită o formulă legislativă prin care migranţii să fie determinaţi să rămână în centrele lor de cazare.

„Noi nu ne-am propus să îi oprim să ajungă la Timişoara pentru că nu avem cadru legal. Noi ne-am propus să îi identificăm pe cei care vin şi revin în Timişoara o dată, de două ori, de trei ori şi să găsim o formulă legislativă pentru a-i sancţiona şi a-i determina să rămână în centrele în care sunt repartizaţi nu doar pentru că ei vor să ajungă în proximitatea frontierei de Vest – e un lucru foarte clar, dar noi ne confruntăm cu o lipsă de locuri de cazare”, a spus ministrul.

Bode a precizat că în Timişoara capacitatea de cazare este, în prezent, de 128% şi, deşi se vor mai găsi locuri disponibile în perioada următoare, este necesar să se limiteze deplasările migranţilor din alte judeţe către Timişoara, potrivit mediafax.ro


Despre autor:


Ultima actualizare: 16 Februarie 2021 - 11 : 02

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.