Municipiul Braşov ar putea reintra în scenariul roşu, după ce luni a înregistrat, din nou, o incidenţă a cazurilor de COVID-19 de 3 la mia de locuitori, conform site-ului DSP Braşov, după aproximativ trei săptămâni în care rata de transmitere a virusului s-a situat sub acest prag.

Conform Instituţiei Prefectului, o analiză privind declararea municipiului în scenariul roşu se va face în maximum 48 de ore, pe baza comunicării datelor de către Direcţia de Sănătate Publică.

Luni, alte două localităţi limitrofe, comunele Cristian şi Sânpetru, au fost trecute, de Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Braşov în scenariul roşu, ca urmare a creşterii incidenţei cumulate a a cazurilor de infectare cu virusul SARS-CoV-2 în ultimele 14 zile.

Rata de transmitere a virusului era luni, la nivelul judeţului Braşov, de 2,22 cazuri la o mie de locuitori, după ce a înregistrat o creştere constantă în ultimele zile.

Un număr de opt localităţi înregistrează, conform DSP Braşov, o incidenţă cumulată de peste 3 la 1.000 de locuitori, cea mai mare raportată fiind de 4,49 la 1.000 de locuitori, în localitatea Prejmer.

Citeste si:
COVID-19: 4.342 de cazuri noi și 101 de decese în ultimele 24 de ore
COVID-19: 4.342 de cazuri noi...Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.