Raluca Turcan ar fi menționat faptul că banii cu care ar trebui să subvenţioneze bugetul pentru a plăti pensiile nu ar acoperi cheltuielile prevăzute.

"Ne-am asumat la 1 septembrie 2020 o majorarea punctului de pensie cu 14%, ne-am fi dorit ca şi anul acesta, pensiile să fie indexate cu rata inflaţiei.

În programul de guvernare aveam o intenţie de mărire a punctului de pensie cu 8% în ideea în care economia urma să-şi revină.

Bugetul pe care îl avem ne aduce în situaţia în care putem plăti până la finalul anului majorarea de 14%, ceea ce înseamnă un efort bugetar de 7,7 miliarde de lei pe lună şi până la finalul anului trebuie să subvenționăm din bugetul de stat, al asigurărilor sociale, cu aproximativ 18,9 miliarde lei, ca să putem plătim pensiile.

Vedem cât de mult aceste cifre ne acoperă cheltuielile pe care vrem să le facem", a spus ministrul Muncii, Raluca Turcan, potrivit antena3.ro.

Citeste si:
Raluca Turcan: Tot sistemul de salarizare este bătut în cuie în 2021
Raluca Turcan: Tot sistemul...Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.