Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, susține că profesorii de liceu sunt ”puţin dezamăgiţi” de faptul că elevii de clasa a XII-a nu frecventează şcoala deşi în vară au de susținut examenele de bacalaureat în vară. Comparativ, la grădiniţă şi la clasele mici prezenţa este mult mai bună.

"Avem acea situaţie a elevilor de clasa a XII-a. Am discutat cu multe cadre didactice, sunt puţin dezamăgite de prezenţa mult mai slabă decât cea înregistrată în învăţământul primar şi în grădiniţe”, a declarat ministrul Educaţiei.

Ministrul a explicat aceeastă situaţie se datorează deprinderii elevilor din clasele mari de a învăţa online.

"Sunt deja în perioadă de pregătire pentru examenul de Bacalaureat, şi-au format deja, cei de clasa XII-a, au o altă atitudine faţă de societate, faţă de tehnologie, probabil că şi-au format deja reflexul de învăţare online mai repede decât cei mici - pentru că la cei mici predarea online, aşa cum am spus-o de fiecare dată, este mult mai dificil de imaginat - şi se pregătesc de examenul de Bacalaureat, presupun”, a spus Sorin Cîmpeanu, potrivit adevarul.ro.

Citeste si:
Cîmpeanu: „Anul școlar ar putea începe mai devreme pentru a fi mai...
Cîmpeanu: „Anul școlar ar...


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.