Sesizarea din oficiu a Avocatului Poporului a fost făcută în noiembrie 2020 şi se fac demersuri mai ales în contextul pandemiei de Covid-19.

În demersurile lor, cei de la Avocatul Poporului au avut în vedere şi statistica publicată de Institutul Naţional de Statistică în Activitatea unităţilor Sanitare în anul 2019.

Astfel, potrivit acesteia, din punctul de vedere al personalului sanitar care asigură îngrijirea sănătăţii populaţiei în mediul rural, acesta a fost slab reprezentat, în anul 2019, desfăşurându-şi activitatea în localităţile rurale numai 9,0% dintre medici, 12,4% dintre medicii stomatologi, 18,2% din totalul farmaciştilor, 10,9% din totalul personalului sanitar mediu şi 11,6% din personalul sanitar auxiliar.

De asemenea, potrivit aceleiaşi statistici, în mediul rural au funcţionat 59,1% dintre unităţile medico-sociale, 63,2% dintre drogherii şi punctele de lucru ale farmaciilor, 3 din cele 9 centre multifuncţionale, precum şi cele două preventorii existente.

„Sesizarea din oficiu referitoare la lipsa medicilor de familie din mediul rural se află în lucru, rezultatele demersului nostru vor fi făcute publice”, informează Avocatul Poporului, potrivit mediafax.ro.


Despre autor:


Ultima actualizare: 11 Februarie 2021 - 10 : 02

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.