Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a spus că formaţiunea pe care o reprezintă nu va vota bugetul pe anul 2021, motivând că este un buget de austeritate, iar tăierea sporurilor bugetarilor trebuie să facă parte dintr-un program de reformă.

"Am avut dreptate, se vine în anul 2021 cu un buget de austeritate. Este cea mai mare greșeală. E a doua oară când se întâmplă acest lucru în România. S-a întâmplat și în 2010 și până și FMI-ul consideră că atunci a fost o greșeală acel buget și program de austeritate (...).

Atâta timp cât considerăm bugetul simple cifre, fără să vedem și efectul pe care îl are asupra oamenilor, greșim major", a spus Marcel Ciolacu.

Liderul PSD a anunțat că partidul său nu va vota bugetul pe 2021: "Categoric, nu! Vom încerca să venim cu amendamentele. Deja este de notorietate faptul că pentru prima oară, partidul de Opoziție din România a venit cu un buget alternativ și noi am demonstrat că se poate o cu totul altă abordare (...)".

Întrebat de ce nu a eliminat PSD-ul sporurile cât a fost la putere, Marcel Ciolacu a răspuns: "Marile reforme le faci când ai o provocare majoră. În guvernările PSD, noi am lăsat România în noiembrie cu un deficit bugetar de 2,8%", informează antena3.ro.

Citeste si:
Ciolacu, despre votul dublu: „Se mai întâmplă, un coleg pleacă...
Ciolacu, despre votul...Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.