Deputatul PSD, Alexandru Rafila îl acuză pe ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu de lipsă de coerență în gestionarea crizei COVID, că nu a luat măsuri pentru siguranța pacienților și de faptul că e preocupat de „imaginea personală”.

„PSD a depus o moțiune simplă pe sănătate, o moțiune care e adresată ministrului Vlad Voiculescu, care în cele 6 săptămâni nu a reușit să creeze câteva proceduri care să asigure siguranța pacienților, mai ales acolo unde există surse de oxigen. Lucrul acesta îl clama cu foarte multă fervoare în noiembrie, că trebuiau luate măsuri, și existau documente foarte importante ale Inspecției Sanitare, cât și din partea specialiștilor din terapie intensivă față de aceste pericole”, a spus Rafila.

„În ce privește controlul pandemiei, măsurile care să faciliteze testarea nu au fost luate. Situația epidemiologică e îngrijorătoare, dar nu o cunoaștem pentru că, avem această informație tot de la dl Voiculescu, cifrele care sunt furnizate nu sunt credibile. Nu înțeleg care e strategia de testare în acest moment.

Vaccinarea ca și prioritate de siguranță națională nu a fost încurajată de minister, dimpotrivă. Mesajele au fost discordante față de coordonatorii campaniei la nivel național. Mai mult, cadrele medicale, multe dintre ele voluntare la centrele de vaccinare, au fost amenințate sau chiar amendate pentru că își desfășoară activitatea în condiții foarte grele și încearcă să nu risipească dozele de vaccin”, a adăugat el.

„Deschiderea școlilor, care de asemenea reprezintă o prioritate națională – faptul că sperăm ca acești copii nu numai să recupereze ceea ce nu au reușit să dobândească din punct de vedere al învățământului, în această perioadă, dar și să dezvolte armonios – deschiderea școlii a fost pusă sub semnul întrebării în mod constat de către Ministerul Sănătății. Această lipsă de asumare și de furnizare a unor proceduri de deschidere în siguranță a școlilor de către Ministerul Sănătății credem că este intolerabilă”, a mai spus deputatul PSD.

Citeste si:
Cazanciuc, despre bugetul pe 2021: „A trecut în aplauzele neputinţei”
Cazanciuc, despre bugetul pe...

„Am asistat la 45-50 de zile de ministeriat fără măsuri, doar cu o campaie de imagine personală și cred că acest lucru este evident pentru toată lumea. Inclusiv reprezentanți ai actualei puteri au criticat această prestație lipsită de coerență”, a adăugat Rafila potrivit digi24.ro.Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.