Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a declarat că din a doua jumătate a acestei luni, profesorii vor avea „o prioritate sistemică” în cadrul campaniei de vaccinare anti-Covid-19 din țara noastră.

„Încă din a doua jumătate a acestei luni, personalul din învățământ va avea o prioritate sistemică în cadrul procesului de vaccinare. A demonstrat că e cea mai numeroasă categorie din cel nouă categori de personal esențial care are disponibilitate de vaccinare, care vrea să se vaccineze, știind fiind faptul că, de luni, cea mai mare parte a școlilor își desfășoară orele cu prezență fizică.

Îmi exprim încrederea că prin responsabilitatea fiecăruia în școli nu vor fi focare, astfel încât e o speranță să nu închidem școlile după ce le-am deschis. Unde vor apărea situații, împreună cu MInisterul Sănătății, DSP-urile și alți responsabili nu vom ezita să luăm decizii pentru siguranța sanitară a tuturor”, a declarat Sorin Cîmpeanu.

Ministrul a precizat că de luni, de când s-au redeschis majoritatea școlilor, nu s-au înregistrat nici măcar cazuri de elevi care să prezinte simptome: „Suntem în legătură permanentă cu inspectoratele școlare județene, deci cu toate școlile. Până acum nu au apărut nici măcar cazuri în care elevii să fi avut simptome, darămite cazuri care să genereze supendarea activității la clasă. Evaluările vor fi făcute săptămânal, raportările de vineri vor fi luate ca referință pentru rata de infectare pentru a ști cum se derulează lucrurile în continuare”, a afirmat Cîmpeanu potrivit realitatea.net.

Citeste si:
AUR: Nu suntem împotriva vaccinării, ci doar contra obligativităţii
AUR: Nu suntem împotriva...


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.