Alexandru Rafila, deputat PSD şi reprezentantul României la OMS, afirmă că social democraţii pregătesc o moțiune simplă pe Sănătate, motivată de "acțiunile și mai ales inacțiunile” ministrului Sănătăţii Vlad Voiculescu.

PSD anunță că vor depune o moțiune simplă pe Sănătate, în Camera Deputaților, acesta urmând să intre în dezbatere săptămâna viitoare.

"Moțiunea simplă pe sănătate va fi depusă la Camera Deputaților cu asociațiile medicilor, cu asociațiile pacienților și săptămâna viitoare va intra în dezbatere”, a spus Radu Oprea.

De asemenea, Biroul Permanent Naţional (BPN) al PSD au discutat despre bugetul de stat al României și bugetul asigurărilor de stat.

Alexandru Rafila a adus critici dure la adresa ministrului Sănătăţii, Vlad Voiculescu pe care îl acuză că are doar scuze fără soluţii.

"Există un grup de lucru la nivelul PSD care lucrează la un astfel de material, rămâne de văzut dacă în perioada imediat următoare acest lucru se va conctretiza prin depunerea unei moțiuni simple. În mod evident, acțiunile și mai ales inacțiunile Ministerului Sănătății și ministrului Sănătății în ultima perioadă probabil că justifică un astfel de demers politic.

Modalitatea de testare, lipsa de acțiune și de asumare în ceea ce privește spitalele și secțiile ATI și riscurile pentru pacienți, modul de gestionare a redeschiderii școlilor, care n-a fost în concordanță cu Ministerul Educației, și, mai mult, lipsa de soluții, pentru că nu am văzut soluții, am văzut doar scuze și menționări legate de o anumită grea moștenire în aceste săptămâni care au urmat numirii în funcție a domnului ministru Voiculescu”, a declarat deputatul Alexandru Rafila, potrivit antena3.ro.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 9 Februarie 2021 - 01 : 02

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.