Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis o avertizare cod galben de ploi abundente şi anunţă că, pe arii restrânse, se vor cumula până la 60 de litri de apă pe metru pătrat.

Avertizarea va intra în vigoare începând de marţi seara, de la ora 18.00, până joi, la ora 12.00, şi vizează Carpaţii Occidentali, nordul Carpaţilor Orientali şi vestul Carpaţilor Meridionali, unde temporar vor fi precipitaţii predominant sub formă de ploaie, moderate cantitativ, potrivit Adevărul.

Potrivit ANM, pe tot parcursul intervalului menţionat se vor acumula cantităţi de apă de 25...30 l/mp, iar pe arii restrânse 40...60 l/mp.

În noaptea de joi spre vineri, ploile se vor transforma în lapoviță și ninsoare, iar vântul se va intensifica în toate regiunile, viscolind temporar zăpada. Vremea se va răci accentuat, devenind deosebit de rece, geroasă mai ales în timpul nopţilor.

Zonele vizate sunt judeţele Alba, Argeş, Arad, Bihor, Bistriţa-Năsăud, Cluj , Caraş-Severin, Gorj, Hunedoara, Mehedinţi, Maramureş, Mureş, Sălaj, Satu Mare, Timiş şi Vâlcea.


Despre autor:

Lorena Martin
 Lorena Marin este redactor de beauty și skincare. Ea s-a alăturat echipei 9AM de când se află pe băncile facultății. Tot atunci a început să colaboreze și cu publicația Kudica.ro. Tânăra este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, licențiată în publicitate, autoare a lucrării de diplomă „Particularități ale publicității make-up-ului contemporan”.
Mai multe

Ultima actualizare: 9 Februarie 2021 - 01 : 02

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.