Aproape 500 de persoane vor participa, în acest an, la cursuri de formare profesională organizate de Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Vrancea, dacă evoluţia pandemiei va permite desfăşurarea acestora, a informat instituţia.

"Estimăm că, în 2021, vor participa la cursuri de formare profesionala organizate de către AJOFM Vrancea 476 de persoane, în limita bugetului aprobat şi dacă evoluţia pandemiei va permite desfăşurarea acestor cursuri. Cursurile vor fi organizate pentru meseriile de agent de securitate, bucătar, cofetar, comunicare în limba engleză, contabil, electrician constructor, frizer - coafor - manichiurist - pedichiurist, inspector resurse umane, lucrător în alimentaţie, lucrător în comerţ, lucrător în tâmplărie, ajutor mecanic auto, patiser, stilist protezist unghii", se arată într-un răspuns transmis AGERPRES de către AJOFM Vrancea.

Potrivit instituţiei, în anul 2019 au beneficiat de cursuri de formare profesională un număr de 548 persoane, iar în 2020, din cauza pandemiei, a stării de urgenţă şi mai apoi de alertă, au putut beneficia de cursuri de formare 24 de persoane.

În urma absolvirii cursurilor de formare profesională, în 2019 şi-au găsit un loc de muncă 342 persoane, iar în 2020, alte 158 de persoane, informează Agerpres.

Citeste si:
Pandemia a avut un impact negativ asupra tratamentului cancerelor...
STUDIU Pandemia a avut un...


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.