Uniunea Naţională a Studenţilor din România şi-a exprimat luni "îngrijorarea" cu privire la "limitarea" gratuităţii biletelor la călătoriile feroviare pentru studenţi şi afirmă că "nu se pot face economii" de pe urma acestora.

"Atât pentru pentru studenţi, în general, cât şi pentru cei din medii sociale şi economice defavorizate, în special, gratuitatea biletelor la călătoriile feroviare a reprezentat o oportunitate care le-a facilitat accesul la accederea către o treaptă superioară de învăţământ. Vestea privind căreia Guvernul României, în frunte cu prim-ministrul Florin Cîţu, reîncearcă limitarea acestei facilităţi care a adus un beneficiu enorm studenţilor, ne poate aduce doar indignare în contextul lacunelor din actuala legislaţie pe sectorul educaţional, iar inconsecvenţa deciziilor luate de către guvernanţi rezultă în mai multă neîncredere din partea studenţilor - o categorie de cetăţeni care, în mod cert, aduc plus-valoare ţării noastre. Uniunea Naţională a Studenţilor din România exprimă public şi în mod ferm îngrijorarea tuturor studenţilor cu privire la această limitare şi constată faptul că nu pot fi siguri nicio secundă de valabilitatea facilităţilor primite din partea Guvernului României, indiferent cine vor fi locatarii Palatului Victoria", afirmă studenţii într-un comunicat remis presei.

Potrivit UNSR, "nu se pot face economii" de pe urma studenţilor, iar "adevăratele strategii" şi limitarea cheltuielilor inutile pot fi întocmite "doar împreună cu reprezentanţii populaţiei, într-un dialog permanent, consistent şi de lungă durată".

"Studenţii din cadrul Uniunii Naţionale a Studenţilor din România îşi doresc să poarte un astfel de dialog pe tema măsurilor care afectează în mod direct studenţii români şi îşi doresc ca reformele pe care primul ministru sau membrii Guvernului României intenţionează să le implementeze să reprezinte un rezultat al unor consultări prealabile al consultării cu reprezentanţii societăţii civile", mai spun studenţii de la UNSR potrivit Agerpres.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 9 Februarie 2021 - 10 : 02

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.