Uniunea Naţională a Studenţilor din România şi-a exprimat luni "îngrijorarea" cu privire la "limitarea" gratuităţii biletelor la călătoriile feroviare pentru studenţi şi afirmă că "nu se pot face economii" de pe urma acestora.

"Atât pentru pentru studenţi, în general, cât şi pentru cei din medii sociale şi economice defavorizate, în special, gratuitatea biletelor la călătoriile feroviare a reprezentat o oportunitate care le-a facilitat accesul la accederea către o treaptă superioară de învăţământ. Vestea privind căreia Guvernul României, în frunte cu prim-ministrul Florin Cîţu, reîncearcă limitarea acestei facilităţi care a adus un beneficiu enorm studenţilor, ne poate aduce doar indignare în contextul lacunelor din actuala legislaţie pe sectorul educaţional, iar inconsecvenţa deciziilor luate de către guvernanţi rezultă în mai multă neîncredere din partea studenţilor - o categorie de cetăţeni care, în mod cert, aduc plus-valoare ţării noastre. Uniunea Naţională a Studenţilor din România exprimă public şi în mod ferm îngrijorarea tuturor studenţilor cu privire la această limitare şi constată faptul că nu pot fi siguri nicio secundă de valabilitatea facilităţilor primite din partea Guvernului României, indiferent cine vor fi locatarii Palatului Victoria", afirmă studenţii într-un comunicat remis presei.

Potrivit UNSR, "nu se pot face economii" de pe urma studenţilor, iar "adevăratele strategii" şi limitarea cheltuielilor inutile pot fi întocmite "doar împreună cu reprezentanţii populaţiei, într-un dialog permanent, consistent şi de lungă durată".

"Studenţii din cadrul Uniunii Naţionale a Studenţilor din România îşi doresc să poarte un astfel de dialog pe tema măsurilor care afectează în mod direct studenţii români şi îşi doresc ca reformele pe care primul ministru sau membrii Guvernului României intenţionează să le implementeze să reprezinte un rezultat al unor consultări prealabile al consultării cu reprezentanţii societăţii civile", mai spun studenţii de la UNSR potrivit Agerpres.

Citeste si:
Cîțu, anunț pentru studenți. „Am selectat multe CV-uri și urmează...
Cîțu, anunț important pentru...


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.