Medicul Valeriu Gheorghiţă, coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare anti-COVID-19, susține că medicii stomatologi şi dermatologi ar putea fi folosiţi în campania de imunizare. În schimb, farmaciştii nu reprezintă o opţiune în prezent deoarece nu au dreptul de a administra tratament.

Medicul Valeriu Gheorghiţă afirmă că mai multe categorii de medici ar putea fi introduse în cadrul campaniei de vaccinare. În alte țări, medicii stomatologi şi medicii dermatologi sunt înrolați în centrele de vaccinare. Farmaciştii, însă, nu pot fi folosiţi deoarece nu le permite legislaţia.

„Cu medicii stomatologi, medicii dermatologi, da, este o opţiune pe care şi Suedia, de pildă a adoptat-o. Problema resursei umane este peste tot. În condiţiile acestea de pandemie o mare parte a resursei umane este implicată în îngrijirea acestor pacienţi. Problema colegilor din reţeaua farmaceutică este legată de avizul de liberă practică. În România cadrul legal actual prevede că farmacistul nu are drept de a administra un tratament, sigur că acest lucru s-ar putea reglementa, nu ar fi neapărat o barieră. Dar credem că vom reuşi să suplinim deficitul de resursă umană prin apelarea la celelalte categorii de medici şi asistenţi medicali”, a declarat medicul Valeriu Gheorghiţă, potrivit Mediafax.Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.