Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a anunțat luni că până la această oră nu s-au identificat probleme în școli și a vorbit despre temerile părinților legate de distanțarea în clasă.

„Distanțarea minimă recomandată este de minim un metru. Pentru a nu bloca întreg procesul am precizat în ordinul comun de ministru Educație - Sănătate că acolo unde nu este posibil se vor face eforturi pentru a se asigura distanța maxim posibilă. Aș vrea să vă spun că în școli nu s-au identificat focare, mai degrabă sunt probleme cu distanțarea fizică în mijloacele de transport în comun, spre exemplu, decât în școli”, a spus Sorin Cîmpeanu, potrivit stiripesurse.ro

Cât despre vaccinarea personalului didactic, Sorin Cîmpeanu a declarat: „Personalul are stabilită deja o prioritate sistemică de îndată ce vom avea doze de vaccin suficiente. În sistemul de învățământ dorința de vaccinare a fost mult mai mare decât putința, înțelegând numărul de doze de vaccin. De la finalul acestei luni sunt convins că situația se va rezolva, iar personalul din învățământ va avea o prioritate la vaccinare conformă cu prioritatea spunem cu toții că o acordăm școlii și viitorului acestei țări”.


Despre autor:


Ultima actualizare: 8 Februarie 2021 - 10 : 02

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.