Ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, a afirmat că nu există dovezi privind existența reacţiilor adverse mai severe după administrarea celei de-a doua doze de vaccin anti-COVID-19 faţă de cele de după prima doză.

Într-o conferinţă de presă, ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu a fost întrebat dacă s-au înregistrat mai multe reacţii adverse grave după rapel, comparativ cu prima doză a vaccinului anti-COVID-19.

„Nu există dovezi vis-a-vis de reacţii adverse mai severe după a doua doză”, a explicat ministrul.

Acesta a mai fost întrebat care este starea de sănătate a medicului din Vâlcea care a avut o reacţie adversă dupa rapel.

„În momentul acesta Ministerul Sănătăţii este în legătură cu spitalul, unde pacientul este tratat, vom avea cel mai probabil în această după-amiază informaţiile”, a explicat Vlad Voiculescu.

Joi a fost înregistrată o reacţie adversă rară după administrarea celei de-a doua doze de vaccin BioNTech Pfizer - paralizie temporară facială. Reacţia a fost înregistrată la o femeie din Vâlcea, medic. În prezent, starea de sănătate a acesteia este bună, menționează adevarul.ro.

Retail jobs

Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 5 Februarie 2021 - 02 : 02

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.