Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a anunţat că, vineri la prânz, 149 de localităţi sunt în scenariul roşu privind condiţiile de desfăşurare a cursurilor şcolare şi 903 în scenariul galben.

Restul până la 3.181, adică peste 2.000 de localităţi, se află în scenariul verde.

Începând de luni, 8 februarie, elevii vor începe școala cu prezență fizică, în funcție de rata de infectare cu Covid-19 a fiecărei localități în parte.

Cine va merge la școală în cele 3 scenarii

Sunt 149 de localităţi aflate acum în scenariul roşu. Sunt 903 localităţi în scenariul galben, în care vor merge copii de grădiniţă, vor merge cu prezenţă fizică clasele I - IV plus clasa pregătitoare şi, de asemenea, vor merge elevii din clasele terminale care vor susţine examenele naţionale în curând", a declarat Cîmpeanu, într-o conferinţă de presă.

În cele 149 de localități aflate în scenariul roșu, vor merge fizic la școală doar elevii din învăţământul preşcolar şi din ciclul gimnazial.

În cele 903 de localități aflate în scenariul galben, vor merge fizic la școală elevii din învățământul preșcolar, clasele pregătitoare, elevii din ciclul gimnazial și din anii terminali, care susţin evaluarea naţională şi bacalaureatul.

În cele 2.129 de localități aflate în scenariul verde, vor participa fizic la cursuri toți elevii.

În ce situație s-ar putea reînchide școlile

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a explicat în ce condiții s-ar putea reînchide unitățile de învățământ.

Trebuie să avem în veder şi această situaţie. La primul caz (de confirmare a unui caz de coronavirus, n.r.) în învăţământul preşcolar şi gimnazial, se suspendă cursurile timp de 14 zile în unitatea respectivă.

La gimnaziu şi la liceu lucrurile sunt mai complicate: la primul caz se face anchetă epidemiologică şi, pe baza concluziilor DSP, se analizează dacă se suspendă cursurile sau se iau alte măsuri, până la apariţia unui al doilea caz. La al doilea caz semnalat, cursurile se suspendă", a explicat Cîmpeanu.

Citeste si:
Cum să îl pregătești pe cel mic pentru prima zi de școală
Cum să îl pregătești pe cel...

De asemenea, ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, a ținut să precizeze faptul că elevii nu vor avea nevoie de aviz de intrare în colectivitate pentru a putea merge la școală.

Nu este necesară adeverință de la medicul de familie pentru începerea școlii luni”, a declarat Voiculescu în conferința de presă susținută cu ministrul Educației.


Despre autor:


Ultima actualizare: 5 Februarie 2021 - 01 : 02

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.