Curtea de apel Bucureşi a condamnat-o pe directoarea Şcoalii nr. 150 din Bucureşti, Carmen Elena Zanfir la 2 ani de închisoare. Femeia a fost acuzată că a primit suma de 137.236 de lei de la reprezentantul unei firme care executa lucrări de reparaţii si reabilitare a şcolii.

„În baza art.421 pct.2 lit.a C.proc.pen. admite apelul declarat de apelanta – inculpată Zanfir Carmen Elena împotriva sentinţei penale nr. 1055/17.09.2020 a Tribunalului Bucureşti. Desfiinţează în parte sentinţa apelată şi rejudecând pe fond: Reduce cuantumul pedepsei principale de 3 ani închisoare aplicată de prima instanţă, la 2 ani închisoare. Înlătură aplicarea pedepselor complementare şi accesorii prev. de art. 65 CP rap. la art. 66 al. 1 lit.g şi h CP. Reduce durata pedepsei complementare de la 5 ani, la 2 ani.

Menţine modalitatea de executare a pedepsei principale. În baza art. 241 al. 1 lit. c CPP constată încetată de drept măsura preventivă a controlului judiciar. Menţine restul dispoziţiilor sentinţei apelate care nu contravin prezentei. În baza art.275 alin.3 C.proc.pen. cheltuieli judiciare avansate de stat, rămân în sarcina statului. În baza art. 275 al. 6 CPP onorariul parţial al apărătorului din oficiu pentru inculpată, în sumă de 250 lei, se va avansa din fondurile Ministerului Justiţiei. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică, astăzi, 04.02.2021”, potrivit miniutei Instanţei.

Carmen Elena Zanfir a fost condamnată în septembrie 2020 de Tribunalul Bucureşti la 3 ani de închisoare cu executare pentru luare de mită, fiind acuzată că a primit suma de137.236 de lei de la reprezentantul unei firme care executa lucrări de reparaţii şi reabilitare a şcolii.

Potrivit deciziei, fosta directoare nu mai are dreptul de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat, de a lucra în calitate de cadru didactic în învățământul de stat sau privat şi dreptul de a deţine, purta şi folosi orice categorie de arme, pe o durata de doi ani, după executarea condamnării.

Totodată, instanţa a mai decis confiscarea sumei de 30.000 lei.

În luna mai 2020, Carmen Elena Zanfir, director şi ordonator de credite la Şcoala nr. 150 din București a fost trimisă în judecată de DNA pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită, menționează adevarul.ro.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 4 Februarie 2021 - 07 : 02

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.