Curtea de apel Bucureşi a condamnat-o pe directoarea Şcoalii nr. 150 din Bucureşti, Carmen Elena Zanfir la 2 ani de închisoare. Femeia a fost acuzată că a primit suma de 137.236 de lei de la reprezentantul unei firme care executa lucrări de reparaţii si reabilitare a şcolii.

„În baza art.421 pct.2 lit.a C.proc.pen. admite apelul declarat de apelanta – inculpată Zanfir Carmen Elena împotriva sentinţei penale nr. 1055/17.09.2020 a Tribunalului Bucureşti. Desfiinţează în parte sentinţa apelată şi rejudecând pe fond: Reduce cuantumul pedepsei principale de 3 ani închisoare aplicată de prima instanţă, la 2 ani închisoare. Înlătură aplicarea pedepselor complementare şi accesorii prev. de art. 65 CP rap. la art. 66 al. 1 lit.g şi h CP. Reduce durata pedepsei complementare de la 5 ani, la 2 ani.

Menţine modalitatea de executare a pedepsei principale. În baza art. 241 al. 1 lit. c CPP constată încetată de drept măsura preventivă a controlului judiciar. Menţine restul dispoziţiilor sentinţei apelate care nu contravin prezentei. În baza art.275 alin.3 C.proc.pen. cheltuieli judiciare avansate de stat, rămân în sarcina statului. În baza art. 275 al. 6 CPP onorariul parţial al apărătorului din oficiu pentru inculpată, în sumă de 250 lei, se va avansa din fondurile Ministerului Justiţiei. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică, astăzi, 04.02.2021”, potrivit miniutei Instanţei.

Carmen Elena Zanfir a fost condamnată în septembrie 2020 de Tribunalul Bucureşti la 3 ani de închisoare cu executare pentru luare de mită, fiind acuzată că a primit suma de137.236 de lei de la reprezentantul unei firme care executa lucrări de reparaţii şi reabilitare a şcolii.

Potrivit deciziei, fosta directoare nu mai are dreptul de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat, de a lucra în calitate de cadru didactic în învățământul de stat sau privat şi dreptul de a deţine, purta şi folosi orice categorie de arme, pe o durata de doi ani, după executarea condamnării.

Totodată, instanţa a mai decis confiscarea sumei de 30.000 lei.

Citeste si:
Udrea, despre condamnarea sa la 8 ani de închisoare: „O decizie...
Udrea, despre condamnarea sa...

În luna mai 2020, Carmen Elena Zanfir, director şi ordonator de credite la Şcoala nr. 150 din București a fost trimisă în judecată de DNA pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită, menționează adevarul.ro.Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.