În Craiova, medicii şi asistenţii şcolari au plecat din centrele de vaccinare și au revenit la locul de muncă inițial, deoarece începând de luni, școlile și grădinițe își reîncep activitatea.

Elena Zuican este unul dintre asistenţii medicali şcolari din Craiova care a fost detaşată la Direcţia de Sănătate Publică Dolj.

„Dacă şcolile sunt închise, suntem în activitate aici. (…) Am fost atunci la carantină, după aceea am fost cu medicii tot la DSP, la aeroport. Peste tot unde a fost nevoie de noi.”

Din 8 februarie, în Craiova vor fi deschise alte 6 centre de vaccinare. Primăria orașului este nevoită să găsească alţi 174 de medici şi asistenţi medicali pentru a continua campania de vaccinare.

„Este vorba de acei medici şi asistenţi plătiţi cu ora, aşa cum a dat Ordonanţă Guvernul şi deja luăm în calcul angajarea acestora”, a declarat Rela Filip, viceprimar Craiova.

Citeste si:
Medic din Timișoara, infectat cu Covid-19 după doza de rapel
Medic din Timișoara, infectat...

Întrebată dacă din spitale, pot detaşa medici şi asistenţi în centrele de vaccinare, aceasta a răspuns: „Exclus. Datorită pandemiei şi ei sunt pe un deficit extraordinar. Nici acolo nu s-au luat libere.”

La Iaşi, cadrele medicale şcolare vor fi înlocuite treptat cu angajaţi ai spitalelor. Însă, personalul tot nu este suficient pentru a face triajul în toate şcolile.

„Nu avem nici 20 din cei aproximativ 283 de medici şi asistente medicale care sunt în reteaua şcolară a municipiului Iaşi. Am dat drumul şi la angajări pentru încă 15 posturi, lucru care s-a şi întâmplat deja.”, a declarat Mihai Chirica, primarul municipiului Iaşi, potrivit alephnews.ro.

Citeste si:
Avocatului Poporului, sesizare în legătură cu lipsa medicilor de la...
Avocatului Poporului,...


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.