În Craiova, medicii şi asistenţii şcolari au plecat din centrele de vaccinare și au revenit la locul de muncă inițial, deoarece începând de luni, școlile și grădinițe își reîncep activitatea.

Elena Zuican este unul dintre asistenţii medicali şcolari din Craiova care a fost detaşată la Direcţia de Sănătate Publică Dolj.

„Dacă şcolile sunt închise, suntem în activitate aici. (…) Am fost atunci la carantină, după aceea am fost cu medicii tot la DSP, la aeroport. Peste tot unde a fost nevoie de noi.”

Din 8 februarie, în Craiova vor fi deschise alte 6 centre de vaccinare. Primăria orașului este nevoită să găsească alţi 174 de medici şi asistenţi medicali pentru a continua campania de vaccinare.

„Este vorba de acei medici şi asistenţi plătiţi cu ora, aşa cum a dat Ordonanţă Guvernul şi deja luăm în calcul angajarea acestora”, a declarat Rela Filip, viceprimar Craiova.

Întrebată dacă din spitale, pot detaşa medici şi asistenţi în centrele de vaccinare, aceasta a răspuns: „Exclus. Datorită pandemiei şi ei sunt pe un deficit extraordinar. Nici acolo nu s-au luat libere.”

Retail jobs

La Iaşi, cadrele medicale şcolare vor fi înlocuite treptat cu angajaţi ai spitalelor. Însă, personalul tot nu este suficient pentru a face triajul în toate şcolile.

„Nu avem nici 20 din cei aproximativ 283 de medici şi asistente medicale care sunt în reteaua şcolară a municipiului Iaşi. Am dat drumul şi la angajări pentru încă 15 posturi, lucru care s-a şi întâmplat deja.”, a declarat Mihai Chirica, primarul municipiului Iaşi, potrivit alephnews.ro.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 4 Februarie 2021 - 02 : 02

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.