Încă un pas înainte în domeniul medicinei, primul transplant de mâini şi faţă a fost săvârșit cu succes Pacientul care a suferit transplantul, Joe DiMeo după doar 6 luni se recuperează şi învaţă să clipească, să zâmbească şi să ţină obiecte în mâini.

Pacientul transplantului, Joe DiMeo are doar 22 de ani. Tânărul a suferit două intervenţii care nu au mai fost realizate în acelaşi timp. Acum el se recuperează şi învaţă din nou să zâmbească, să clipească şi să ţină în mâini diverse obiecte.

„Să prinzi obiecte mici, obiecte mari, să le strângi ca pe plastilină. Am uitat termenul, dar este exact ca un fel de plastilină, de diferite niveluri de duritate. Aşa că trebuie să învăţ să lucrez la asta. Să ridic greutăţi, să fac mult cardio, plimbări, genuflexiuni, multe exerciţii motorii”, a declarat Joe Dimeo.

În urmă cu doi ani, Joe DiMeo a suferit un grav accident de mașină. Tânărul a adormit la volan şi a pierdut controlul maşinii. Vehiculul s-a tamponat de un stâlp de electricitate şi a fost cuprins de flăcări.

Joe DiMeo a trecut prin 20 de operaţii de reconstrucţie a feţei. În august doctorii au reuşit să găsească un donator. Operaţia a durat aproape 23 de ore.

Citeste si:
Alege vopseaua potrivită pentru părul tău! 4 nuanțe care te pot...
Alege vopseaua potrivită...

„Am secvenţionat această operaţie, într-un mod în care să-i restabilim forţa din mâna dreaptă. Îi vom amputa mâna dreaptă şi o vom înlocui cu una funcţională. Apoi, urmează mâna stângă şi în ultimă fază, faţa”, a detaliat doctorul Eduardo Rodriguez, şeful departamentului de chirurgie plastică Hansjörg Wyss.

Până la moment au fost realizate 18 transplanturi de faţă şi 35 de transplanturi de mâini, iar înfăptuirea lor simultan s-a încercat de două ori, însă fără vreun rezultat.

„Pot spune că acesta este deja un success. Faptul că pacientul a început să îşi folosească mâinile şi se simte bine este un success extraordinar şi primul de acest tip din istorie”, a declarat doctorul Bohdan Pomahac, doctor al Spitalului Brigham, potrivit Mediafax.

Citeste si:
O fată din Italia s-a sinucis cu o curea, în urma unei provocări pe...
O fată din Italia s-a sinucis...


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.