Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis o atenționare Cod galben de intensificări ale vântului, valabilă în 27 de județe ale țării.

Atenționarea Cod galben intră în vigoare joi, 4 februarie, la ora 6:00, și este valabilă până seara, la ora 21:00.

În intervalul menționat, vântul va avea intensificări temporare în nord-vestul și centrul țării cu viteze de 55-60 km/h, iar pe arii restrânse 70-80 km/h.

În zona montană vântul va avea intensificări, cu viteze de 70-90 km/h, iar la altitudini de peste 1700 m, îndeosebi în Carpații Orientali, rafalele vor depăși 90-120 km/h, spulberând zăpada și determinând diminuarea vizibilității.

„Intensificări ale vântului, cu viteze în general de 40-50 km/h se vor semnala local și în restul teritoriului. În noaptea de joi spre vineri (4/5 februarie) vântul va mai prezenta intensificări în zona de munte și în nord-est”, au anunțat meteorologii.

Județele vizate de atenționarea Cod galben sunt: Alba, Argeș, Arad, Bacău, Bihor, Bistrița-Năsăud, Brașov, Buzău, Cluj, Caraș-Severin, Covasna, Dâmbovița, Gorj, Hunedoara, Harghita, Mehedinți, Maramureș, Mureș, Neamț, Prahova, Sibiu, Sălaj, Satu Mare, Suceava, Timiș, Vâlcea, Vrancea.


Despre autor:


Ultima actualizare: 3 Februarie 2021 - 01 : 02

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.