Dominic Fritz, edilul Timișoarei, a declarat că va cere de la Guvern bani pentru construirea unui nou spital municipal şi a unui institut oncologic în capitala Banatului.

Primarul Timișoarei, Dominic Fritz afirmă că va discuta cu ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, şi cu ministrul Fondurilor Europene, Cristian Ghinea.

„Spitalele din judeţ şi din Timişoara au probleme cu îndeplinirea standardelor de siguranţă, pentru că funcţionează în clădiri foarte vechi sau modernizate. Cred că trebuie să acţionăm, pe de-o parte, cu un program de securizare a clădirilor pe care le avem acum, dar trebuie şi să investim în infrastructură nouă. Voi discuta la Bucureşti cu ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu şi cu cel de la Fonduri Europene, Cristian Ghinea. Le voi face câteva propuneri. Trebuie să avem o excepţie la plafoanele de îndatorare, să putem accesa credite din trezorerie, pentru investiţii în reabilitarea infrastructurii din sănătate, să avem ceva mai multă libertate financiară pentru a putea investi în spitale."

Primarul susține că în continuare va insista pentru construirea unui nou spital municipal, dotat cu toate secţiile, deoarece acum, Municipalul are secţii în 10 locaţii diferite, menționează realitatea.net.

Citeste si:
Primele imagini cu medicul erou de la Piatra Neamț, Cătălin Denciu
Primele imagini cu medicul...


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.