Ministerul Afacerilor Externe (MAE) informează cetăţenii români care se află sau intenţionează să se deplaseze în statul Australia de Vest că, urmare declanşării unui puternic incendiu de vegetaţie, care a distrus mai multe proprietăţi, a fost emisă o alertă de urgenţă pentru capitala Perth şi zonele: Vines, Bailup, Ellenbrook, Gidgegannup, Millendon, Walyunga National Park, Upper Swan, Aveley, Avon Valley National Park, Wundowie, Red Hill, Belhus, Baskerville, Herne Hill, Bullsbrook, Wooroloo şi Brigadoon.

Calitatea aerului în zonele afectate se deteriorează rapid şi reprezintă risc pentru sănătate, iar autorităţile locale au recurs la un apel către cetăţeni pentru anularea oricărei deplasări care nu este strict necesară în zonele afectate de aceste incendii de vegetaţie, arată un comunicat MAE, potrivit Agerpres.

Cetăţenii români care se află în statul Australia de Vest sunt sfătuiţi să se informeze cu atenţie înainte de orice deplasare, să consulte informaţiile puse la dispoziţie de guvernul local (platforma Emergency WA
https://www.emergency.wa.gov.au) şi să ia în considerare pericolele la care se pot supune. Orice deplasare în zonele afectate de incendii sau care se află sub alertă presupune asumarea unui risc individual.

Cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numărul de telefon al Biroului Consular Melbourne: +61(3)99783804; +61(3)99783806 (competenţă pentru statul Victoria, Tasmania, Australia de Sud şi Australia de Vest), apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă. De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă, au la dispoziţie şi telefonul de permanenţă a misiunii diplomatice a României la Melbourne: +61410599155.

MAE recomandă consultarea paginilor de internet sydney.mae.ro, canberra.mae.ro, ec.europa.eu/consularprotection, www.mae.ro şi reaminteşte faptul că cetăţenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziţie aplicaţia „Călătoreşte în siguranţă”, care oferă informaţii şi sfaturi de călătorie, precum şi serviciul de alertă prin SMS, aferent campaniei de informare „Un SMS îţi poate salva viaţa!”.


Despre autor:


Ultima actualizare: 2 Februarie 2021 - 02 : 02

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.