Sorin Cîmpeanu a declarat că decizia de redeschidere a școlilor se va lua astăzi, după ce vor fi analizate toate posibilitățile.

„În primul rând, perspectiva sanitară, epidemiologică, nu doar cantitativă, ci și a evoluției din perspectiva noilor tulpini, lucru care va implica o și mai mare prudență. Vor fi aduse în discuție și perspectivele sistemului de educație și revenire în școală, pentru a putea recupera din pierderile suferite pe parcursul predării. Decizia va fi luată azi”, a declarat Sorin Cîmpeanu.

Sorin Cîmpeanu a fost întrebat dacă optează pentru redeschiderea școlilor.

„Ministerul își manifestă interesul pentru redeschiderea școlilor în format fizic. La ora la care vorbim, din 27 de țări membre UE doar trei nu au deschis fizic grădinițele și școlile sau nu intenționează să le deschidă zilele următoare”.

„Avem în școli peste 37 de milioane de măști, peste un milion de litri de substanțe dezinfectante. Cerem situația elevilor cu risc de neîncheierea situației școlare”, a mai spus Sorin Cîmpeanu.

Citeste si:
494 de clase au suspendat activitatea față în față și au trecut în...
494 de clase au suspendat...

Ministrul Educației a explicat care ar putea fi consecințele pentru elevii care nu se întorc fizic la școală.

„Avem deja peste 160.000 de elevi care au învățat să scrie literele online. Dacă nu se întorc la școală vor învăța tot online să scrie literele, lucru ce este foarte dificil. Este foarte dificil să organizezi învățământul online pentru cei mai mici”, a explicat Sorin Cîmpeanu.

Sorin Cîmpeanu a mai spus că predarea online generează pierderi structurale: „Aceste pierderi sunt neuniforme, diferă între rural și urban, între o zonă a țării și alta, chiar de la elev la elev”, potrivit alephnews.ro.

Citeste si:
Elevii claselor terminale ar putea merge la ore în ciuda...
Elevii claselor terminale ar...


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.