Sorin Cîmpeanu a declarat că decizia de redeschidere a școlilor se va lua astăzi, după ce vor fi analizate toate posibilitățile.

„În primul rând, perspectiva sanitară, epidemiologică, nu doar cantitativă, ci și a evoluției din perspectiva noilor tulpini, lucru care va implica o și mai mare prudență. Vor fi aduse în discuție și perspectivele sistemului de educație și revenire în școală, pentru a putea recupera din pierderile suferite pe parcursul predării. Decizia va fi luată azi”, a declarat Sorin Cîmpeanu.

Sorin Cîmpeanu a fost întrebat dacă optează pentru redeschiderea școlilor.

„Ministerul își manifestă interesul pentru redeschiderea școlilor în format fizic. La ora la care vorbim, din 27 de țări membre UE doar trei nu au deschis fizic grădinițele și școlile sau nu intenționează să le deschidă zilele următoare”.

„Avem în școli peste 37 de milioane de măști, peste un milion de litri de substanțe dezinfectante. Cerem situația elevilor cu risc de neîncheierea situației școlare”, a mai spus Sorin Cîmpeanu.

Ministrul Educației a explicat care ar putea fi consecințele pentru elevii care nu se întorc fizic la școală.

„Avem deja peste 160.000 de elevi care au învățat să scrie literele online. Dacă nu se întorc la școală vor învăța tot online să scrie literele, lucru ce este foarte dificil. Este foarte dificil să organizezi învățământul online pentru cei mai mici”, a explicat Sorin Cîmpeanu.

Sorin Cîmpeanu a mai spus că predarea online generează pierderi structurale: „Aceste pierderi sunt neuniforme, diferă între rural și urban, între o zonă a țării și alta, chiar de la elev la elev”, potrivit alephnews.ro.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 2 Februarie 2021 - 01 : 02

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.