Filosoful Mihai Şora comentează cazul bebeluşului de şase săptămâni de la Suceava mort după ce a fost scufundat în cristelniţă la botez, afirmând că „un copilaş abia născut e un mănunchi de viaţă şi lumină, nu un boţ de carne pe care să-l învârteşti până socoteşti tu că ţi-ai îndeplinit sarcina”.

„Un copilaş abia născut este o făptură fragilă, un mănunchi de viaţă şi lumină, nu un boţ de carne pe care să-l suceşti, să-l răstorni, să-l învârteşti până socoteşti tu că ţi-ai îndeplinit sarcina. „Întreita cufundare“ nu înseamnă să îneci pruncul. Nimic nu este mai străin de taina botezului decât rigiditatea unor gesturi făcute mecanic, fără înţelegerea miracolului care este puiul acela de om din mâinile tale. Dumnezeu să odihnească sufletul nevinovat al copilului, să aline durerea părinţilor şi a preotului”, scrie Şora pe Facebook.

Bebeluşul de şase săptămâni din Suceava a ajuns la spital duminică, după ce a intrat în stop cardio-respirator la scurt timp după ce a fost botezat prin scufundare în cristelniţă şi a murit luni dimineaţă, în jurul orei 6:00. El se afla la secţia ATI, unde fusese intubat şi ventilat mecanic.


Despre autor:


Ultima actualizare: 2 Februarie 2021 - 09 : 02

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.