Alocațiile copiilor și elevilor s-au mărit cu 20%, ceea ce înseamnă că de 1 februarie 2021 le va intra în buzunare suma de 215 lei. Ministrul Muncii și Protecției Sociale, Raluca Turcan, a anunțat că urmează și cea de-a doua tranșă de mărire în iulie sau august.

„Alocaţiile vor intra de la 1 februarie, adică de săptămâna viitoare, majorate cu 20%. Pentru calendarul de majorare a alocaţiilor avem o lege în Parlament şi vom vedea în Parlament dacă se menţine şi a doua tranşă de 20%”, a declarat Ministrul Muncii, Raluca Turcan.

În categoria celor care au mărit alocațiile intră și copiii sub vârsta de doi ani, dar și persoanele cu handicap, ceea ce înseamnă că vor încasa lunar 427 de lei.

„Pentru copiii până în 2 ani şi copiii cu handicap până la 18 ani, cuantumul alocaţiei va fi de 427 de lei lunar”, a mai precizat Raluca Turcan, pe rețeaua de socializare.

De pe 1 ianuarie 2021 s-a mărit și salariul minim pe economie.

Un alt subiect intens comentat este salariul minim pe economie, care a avut creșteri mici în ultimii ani. Totuși, din ianuarie 2021, salariul minim pe economie brut a crescut până la 2300 de lei.

Creșterea salariului minim pe economie a însemnat 3,13%, mai exact, 70 de lei. După ultimele calcule, pentru un program de muncă de 9 ore cu 1 oră pauză, o persoană încasează 13,5 lei pe oră, potrivit actualitate.net


Despre autor:


Ultima actualizare: 2 Februarie 2021 - 09 : 02

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.