Ministerul Sănătății a prezentat luni detalii cu privire la starea de sănătate a pacienților afectați de incendiul de la Matei Balș și care au fost transferați în alte unități medicale. Numărul pacienților decedați a ajuns la 7.

Potrivit Ministerului Sănătății, mai mulți pacienți sunt în stare gravă, internați la secțiile ATI ale spitalelor în care au fost transferați după incendiul de la Institutul Național de Boli Infecțioase „Matei Balș”, relatează Mediafax.

Conform informațiilor centralizate de Centrul Operativ pentru Situații de Urgență din Ministerul Sănătății starea de sănătate a pacienților transferați este următoarea:

1. Spitalul Clinic de Urgență „Sf. Ioan” București: 11 pacienți, stare stabilă, staționară.

2. Spitalul Universitar de Urgență București: 4 pacienți - 2 pacienți în stare generală bună, urmează să fie externați în zilele următoare; 1 pacient în stare stabilă, stare staționară; 1 pacient în stare gravă (ATI), stabil în prezent.

Citeste si:
Primele imagini cu medicul erou de la Piatra Neamț, Cătălin Denciu
Primele imagini cu medicul...

3. Spitalul Universitar de Urgență „Elias”: 6 pacienți, stare stabilă, staționară.

4. Spitalul de Boli Infecțioase și Tropicale „Victor Babeș”: 6 pacienți: 2 pacienți în secția ATI (1 pacient în stare stare gravă, 1 pacient în stare stabilă), 4 pacienți în stare stabilă;

5. Spitalul Clinic de Urgență „Sf. Pantelimon”: 3 pacienți în stare stabilă (ATI).

6. Spitalul Militar Central: 4 pacienți SMC - 2 pacienți în secția ATI, ambii stare gravă/intubați; ROL2 - 2 pacienți în stare stabilă, din care 1 pacient urmează să fie externat (posibil astăzi).

Citeste si:
COVID-19: 4.342 de cazuri noi și 101 de decese în ultimele 24 de ore
COVID-19: 4.342 de cazuri noi...

7. Spitalul „Witting”: 3 pacienți, stare stabilă.

8. Institutul de Pneumoftiziologie „Marius Nasta”: 4 pacienți - 2 pacienți în stare staționară, 2 pacienți în secția ATI (1 pacient stabil, neintubat și 1 pacient intubat, în stare gravă).

9. Spitalul MAI „Dimitrie Gerota”: 1 pacient intubat (ATI) - stare critică.

10. Spitalul Clinic de Urgență Floreasca: 3 pacienți, stare stabilă.

Citeste si:
Ministerul Sănătății explică de ce au apărut noile tulpini de...
Ministerul Sănătății explică...

11. Spitalul Monza - 3 pacienți, stare stabilă.

Șapte persoane au murit în urma incendiului de la Institutul Național Matei Balș.Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.