Raluca Turcan a anunțat că alocațiile copiilor se vor majora cu 20 % de la 1 februarie. A doua tranșă de majorare încă nu s-a stabilit din cauza bugetului neaprobat.

Ministrul Muncii, Raluca Turcan a declarat că alocațiile copiilor vor crește cu 20%.

Astfel, un copil care are între 2 ani și 18 ani va primi 214 lei pe lună. Despre a doua tranșă încă nu este nimic sigur, atunci când se va aproba bugetul, se va discuta.

„Bugetul statului nu trece prin cea mai fericită perioadă, cheltuielile au crescut in 2020 cu 15%. Astfel am acumulat un deficit de aproape 10% din produsul intern brut. Este enorm. Ținta noastra este să ajungem sub 3% din PIB pana la finalul anului 2022”, ne avertizează Comisia Europeană. Pentru asta trebuie să mai reducem din cheltuieli, potrivit alephnews.ro.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 28 Ianuarie 2021 - 03 : 01

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.