Primăria Sectorului 6 va suplimenta numărul de poliţişti locali din echipele mixte cu Garda de Mediu şi va pune la dispoziţia acestora două staţii mobile de măsurare a calităţii aerului, a anunţat, joi, primarul Ciprian Ciucu.

„Avem deja 9 staţii prin care măsurăm calitatea aerului în S6, dar până acum informaţia nu a fost publică. O public eu acum, ca să monitorizăm împreună ce aer respirăm. (...) În ceea ce priveşte protocolul de colaborare dintre Primăria Capitalei, Garda de Mediu şi primăriile de sector, anunţat de către primarul general, conform căruia de la 1 februarie, în fiecare sector, vor funcţiona echipe mixte formate din câte 4 comisari de la Garda de Mediu şi 4 poliţişti locali, PS6 va suplimenta numărul de poliţişti dedicat acestei acţiuni şi va pune la dispoziţia acestor echipe două staţii mobile de măsurare a calităţii aerului", a scris Ciprian Ciucu pe Facebook.

Primarul a declarat că doreşte să ajute la dezvoltarea în Sectorul 6 de proiecte de tip "citizen science", prin care să se înfiinţeze sute de staţii de monitorizare a calităţii aerului.

„Eu am una la fostul meu birou, merge, tehnologia azi este ieftină! Dacă ştiţi voluntari care se ocupă de asta sau care ar vrea să-şi asume un astfel de proiect, cu sprijinul meu, aduceţi-i aici", a adăugat Ciprian Ciucu.

Citeste si:
Tulcea: Polițiștii au găsit un morun de 140 de kilograme în căruța...
VIDEO Morun de 140 de...Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.