Noua Zeelandă, Vietnam şi Taiwan se află în fruntea unei liste de aproape o sută de ţări şi teritorii care au gestionat cel mai bine pandemia de COVID-19, potrivit unui studiu publicat joi în Australia. Potrivit aceluiaşi clasament, Spania se află pe locul 78, iar Columbia, Mexic şi Brazilia ocupă ultimele locuri.

Clasamentul, care compară răspunsul guvernelor la această pandemie în cele 36 de săptămâni după confirmarea celui de-al 100-lea caz de COVID-19, plasează Australia pe locul 8, Marea Britanie pe 66, iar SUA pe 94 şi exclude China din această listă din cauza lipsei datelor, potrivit Institutului Lowy, care a realizat studiul.

Noua Zeelandă, care a detectat săptămâna aceasta primele trei contagieri cu noul coronavirus după 18 noiembrie, a reacţionat cu fermitate de la declanşarea pandemiei, fapt cea i-a permis să menţină cazurile sub control şi să înregistreze în total circa 2.300 de contagieri şi 25 de decese.

De asemenea, Vietnam a raportat în total 1.551 de cazuri şi 35 de morţi, în timp ce Taiwan a totalizat 890 de contagieri şi doar 7 decese.

Studiul notează că "nicio ţară nu a fost unanim câştigătoare în perioada examinată", având în vedere că gravitatea pandemiei a variat de la declanşarea crizei, evidenţiind factori structurali precum dimensiunea populaţiei, nivelul de dezvoltare economică sau diferenţele dintre sistemele politice, ce par să fi influenţat gestionarea pandemiei.

Studiul a fost publicat după ce s-au înregistrat peste 100 de milioane de cazuri de COVID-19 în întreaga lume, SUA, India şi Brazilia, fiind ţările cu cele mai multe contagieri, potrivit datelor Universităţii Johns Hopkins.

Spania ocupă locul 7 ca număr al contagierilor cu peste 2,6 milioane de cazuri de COVID-19; în timp ce în rândul ţărilor latino-americane cele mai afectate de noul coronavirus sunt Columbia (peste 2 milioane), Argentina (circa 1,9 milioane) şi Mexic (aproape 1,8 milioane), ocupând locul 11, 12 şi respectiv 13 la nivel mondial, informează Agerpres.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 28 Ianuarie 2021 - 12 : 01

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.