Alte trei cazuri de infectare cu noua tulpină britanică au fost confirmate în România, potrivit Ministrului Sănătăţii. La moment, în țară sunt opt cazuri de infectare cu noua tulpină.

Ministerul Sănătăţii a depistate încă trei cazuri de infecţie cu noua tulpină britanică de Covid-19, fără a preciza unde au fost diagnosticate aceste trei noi cazuri.

Ulterior, secretarul de stat, Andreea Moldovan a declarat că două dintre cazuri au fost depistate la Şcoala 28, din Capitală.

„Sunt încă trei teste de secvenţiere pozitive de azi. Două dintre ele aparţin focarului din şcoală (Şcoala 28, din Capitală – n.r.). Un test pozitiv este la o persoană care nu aparţine acelui focar. Este o persoană tânără. Am luat legătura telefonic cu dânsa. Este în stare generală bună, carantinată la domiciliu cu prietenul, de asemenea confirmat pozitiv”, a spus dr. Andreea Moldovan, secretar de stat în MS.

Aceasta a precizat că testul tinerei a trezit suspiciuni în privința tulpinii din Marea Britanie, apoi s-a recurs la secvenţiere.

Citeste si:
COVID-19: 4.342 de cazuri noi și 101 de decese în ultimele 24 de ore
COVID-19: 4.342 de cazuri noi...

„Urmează să se facă ancheta în focar”, a adaugat Moldovan potrivit alephnews.ro.Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.