Alte trei cazuri de infectare cu noua tulpină britanică au fost confirmate în România, potrivit Ministrului Sănătăţii. La moment, în țară sunt opt cazuri de infectare cu noua tulpină.

Ministerul Sănătăţii a depistate încă trei cazuri de infecţie cu noua tulpină britanică de Covid-19, fără a preciza unde au fost diagnosticate aceste trei noi cazuri.

Ulterior, secretarul de stat, Andreea Moldovan a declarat că două dintre cazuri au fost depistate la Şcoala 28, din Capitală.

„Sunt încă trei teste de secvenţiere pozitive de azi. Două dintre ele aparţin focarului din şcoală (Şcoala 28, din Capitală – n.r.). Un test pozitiv este la o persoană care nu aparţine acelui focar. Este o persoană tânără. Am luat legătura telefonic cu dânsa. Este în stare generală bună, carantinată la domiciliu cu prietenul, de asemenea confirmat pozitiv”, a spus dr. Andreea Moldovan, secretar de stat în MS.

Aceasta a precizat că testul tinerei a trezit suspiciuni în privința tulpinii din Marea Britanie, apoi s-a recurs la secvenţiere.

Retail jobs

„Urmează să se facă ancheta în focar”, a adaugat Moldovan potrivit alephnews.ro.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 27 Ianuarie 2021 - 05 : 01

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.