Varianta britanică de Covid-19 este cu 70% mai periculoasă şi pune în alertă întrega lume. Până acum, în România au fost înregistrate 5 cazuri de infectare cu tulpina britanică a virusului SARS-CoV-2.

Persoanele care au fost infectate cu această variantă de virus nu au prezentat forme grave. Aceștia au rămas în izolare la domiciliu, urmând tratament de la medicul de familie.

Raed Arafat a declarat că se aşteaptă ca în următoarea perioadă numărul de infectări cu acest tip de tulpină să crească. Epidemiologul Octavian Jurma estimează că în următoarele 3 luni, 60% din cazurile din Bucureşti vor fi infecţii cu varianta britanică.

Specialiștii afirmă că varianta britanică de virus este cu 70% mai contagioasă şi pune în alertă întrega lume. În România ca să se poată identifica răspândirea tulpinei este nevoie de o analiză de laborator specială, numită secvenţiere. Testarea noii tulpini de Covid-19 nu este este atât de accesibilă la preț. Șefa INSP spune că o singură secvențiere a virusului costă 500 de euro.

„Există așa zisele tulpini suspecte. Am avut situatii în care anumite gene care sugereaza posibilitatea sa fie o tulpina de tip britanica care face pe omul de laborator sa supuna aceasta tulpina unui proces de secventiere. Este un proces laborios si costisitor. Din cate știu eu costă circa 500 de euro o secvențiere de tulpina”, a spus Adriana Pistol, şefa Institutului Naţional de Sănătate Publică, menționează alephnews.ro.

Citeste si:
Bilanț COVID-19: 3.432 de cazuri noi de COVID-19 în ultimele 24 de ore
Bilanț COVID-19: 3.432 de...Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.