Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis o avertizare Cod portocaliu de ninsori şi viscol, ce vizează judeţele Constanţa şi Tulcea. Alte patru județe din sud-estul țării se află sub Cod galben.

Atenționarea Cod portocaliu a intrat în vigoare de astăzi, la ora 10:00, și este valabilă până diseară la ora 21:00.

În cursul zilei de miercuri (27 ianuarie), în județele Constanța și Tulcea vor fi intensificări susținute ale vântului, cu rafale de 70-80 km/h, va ninge însemnat cantitativ, zăpada va fi viscolită și troienită, iar vizibilitatea va scădea sub 50 m.

Județele vizate de atenționarea Cod portocaliu sunt Constanța și Tulcea.

Atenționarea Cod galben a intrat în vigoare tot astăzi, ora 10:00 și este valabilă până maine, ora 10:00.

În regiunile estice și sud-estice vântul va prezenta intensificări și local vor fi rafale în general de 50-60 km/h. În zona Carpaților Meridionali și de Curbură rafalele vor atinge în general 55-65 km/h, iar la altitudini de peste 1700 m se vor depăși 75-85 km/h și va fi viscol.

În centrul și sudul Munteniei și local în Moldova, precum și în zonele de munte temporar va continua să ningă”, informează ANM.


Despre autor:


Ultima actualizare: 27 Ianuarie 2021 - 10 : 01

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.