Al cincilea caz de infectare cu tulpina britanică a SARS-CoV-2 din România a fost înregistrat la Constanța. Este vorba despre un bărbat de 69 de ani.

„Bărbatul a început să aibă simptome de boală în data de 28 decembrie 2020, iar în 02 ianuarie 2021 a efectuat un test RT-PCR al cărui rezultat a fost pozitiv. În perioada 4 ianuarie - 6 ianuarie 2021 a fost internat în Constanța, după care, în data de 7 ianuarie 2021 ajunge într-o unitate medicală din București cu stare generală afectată. În data de 17 ianuarie 2021, pacientului i se recoltează o probă pentru un nou test RT-PCR ce revine pozitiv, se ridică suspiciunea infecției cu tulpina B.1.1.7, se face secvențierea cu confirmare astăzi, 26.01”, precizează Ministerul Sănătății.

Bărbatul nu a călătorit în Marea Britanie și nici nu a avut contact cu persoane infectate cu noul tip de coronavirus.

Ministerul Sănătății mai afirmă că Direcția de Sănătate Publică din Constanța desfășoară o nouă anchetă în privința acestui caz.

Până la moment, în României au fost înregistrate cinci cazuri de infectare cu noua tulpină de coronavirus SARS-CoV-2, menționează digi24.ro.

Citeste si:
Turcan: „Oamenii pot fi încurajați să muncească și să treacă de...
Turcan: „Oamenii pot fi...Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.