Liderul PSD, Marcel Ciolacu, a anunțat printr-o postare pe pagina sa de Facebook că reprezentanți ai PSD se vor întâlni cu liderii principalelelor sindicate din țară, pentru a găsi soluții la problemele reclamate de acestea și a construi un buget alternativ la cel pregatit de Guvernul Cîțu pentru anul 2021.

„Mâine ne vom întâlni cu liderii principalelor confederații sindicale din țară pentru a ne consulta asupra principiilor pe care construim bugetul național alternativ, precum și pe indicatorii macroeconomici", a scris Marcel Ciolacu într-un mesaj publicat pe pagina sa de Facebook.

„Datele noastre preliminare arată că este corect tot ceea ce mii de sindicaliști strigă de la începutul anului în stradă. Că austeritatea lui Cîțu este o minciună! Că este inuman și umilitor să majorezi salariul minim cu 25 de bani pe oră într-o țară unde 50% dintre salarii sunt între 1.300 și 1.600 de lei lunar, iar prețurile alimentelor și energiei au explodat!"

„Nu au vrut să mărească alocațiile copiilor. Deși Germania, de exemplu, exact asta a făcut anul trecut, iar acum, în America, președintele Biden vrea să dea între 3.000 și 3600 de dolari pe an pentru fiecare copil.

Nu au mărit salariile și pensile conform legii. În schimb, prietenii puterii s-au îmbogățit din tunurile cu măști, gen Unifarm sau Romarm, sau din furtul de tablă, vezi cazul Baronului de la Iași cercetat de DNA!

Nu au ajutat firmele locale. România a avut cel mai slab răspuns fiscal anti-pandemie din Europa. Doar promisiuni electorale, în realitate sprijinul concret nici măcar acum nu a ajuns la firmele afectate! Românii trebuie să știe adevărul în privința finanțelor țării. Bani sunt și nu doar pentru clientela puterii!

Vom prezenta miercuri varianta noastră de buget, care demonstrează că sunt bani pentru a mări veniturile românilor și a ajuta masiv economia! Vom arăta că sănătatea poate și trebuie finanțată suplimentar! Vom explica românilor cum România se poate dezvolta prin stimulare financiară și nu prin austeritate fiscală!", mai adaugă Ciolacu în postarea sa.

Citeste si:
Cum să treci peste frig fără ilic. Soluții care îți țin casa caldă...
Cum să treci peste frig fără...


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 25 Ianuarie 2021 - 04 : 01

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.