Premierul Florin Cîţu susține că Guvernul va monitoriza până pe 8 februarie, situația epidemiologică din România pentru a putea lua o decizie privind redeschiderea şcolilor.

„Noi am spus, şi preşedintele României a spus, că vom lua o decizie fermă pe 2 februarie. Urmărim până în acel moment ce se întâmplă cu situaţia epidemiologică din România, dacă avem o înrăutăţirea situaţiei. Vom lua o decizie pe 2 februarie”, a declarat Florin Cîțu la Parlament.

Premierul a afirmat că dorește să fie deschise şcolile şi economia, dar că ceea ce contează este situaţia din punct de vedere al sănătăţii.

„Pentru că nu putem să relaxăm prea mult condiţiile şi apoi să avem o presiune pe sistemul de sănătate”, a explicat Cîţu.

Florin Cîțu a mai declarat, în ciuda criticilor, campania de vaccinare „merge bine în România”.

Citeste si:
Cîțu: „Oamenii vor simți că viața lor se îmbunătățește în fiecare zi”
Cîțu: „Oamenii vor simți că...

„Repet, cu o campanie de vaccinare care merge bine în România, în ciuda tuturor criticilor, putem să gândim că în perioada următoare vom relaxa aceste condiţii”, a declarat premierul Cîţu, potrivit g4media.ro.Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.