Comitetul Municipal pentru Situaţii de Urgenţă (CMSU) a redus de luni unele restricţii impuse de pandemia COVID-19 pe teritoriul municipiului Bucureşti după ce rata de infectare cu coronavirus a scăzut sub 3 la mia de locuitori.

Printre măsurile ridicate se numără şi permiterea funcţionării cu o capacitate de maximum 30% a instituţiilor/sălilor de spectacol, teatrelor şi cinematografelor. O altă măsură luată se referă la redeschiderea activităţilor „la interior“ a restaurantelor, barurilor, cafenelelor, etc, în limita a maximum 30% din capacitatea unităţii, în intervalul orar 06.00-21.00.

O a treia măsură reprezintă permiterea activităţilor cu publicul, până în limita a 30% a spaţiului destinat, a operatorilor economici licenţiaţi în domeniul jocurilor de noroc, în intervalul orar 06.00-21.00.

Bucureștiul a intrat în scenariul roşu pe data de 18 octombrie 2020, incidenţa cumulată a cazurilor de infetare înregistrate timp de două săptămâni era de 3,02/1.000 de locuitori. Municipiul Bucureşti s-a menținut în scenariul roşu timp de peste 3 luni până pe 20 ianuarie, când indicele infectărilor a scăzut la 2,96.

Bucureştenii sunt în continuare obligaţi să poarte mască în spaţiile închise şi în spaţiile deschise, iar toate activităţile desfăşurate în interior (nunţi, botezuri şi alte petreceri) sunt interzise. Dacă vor să circule noaptea în intervalul orar 23.00-05.00, locuitorii sunt obligaţi să completeze o declaraţie pe propria răspundere, menționează adevarul.ro.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 25 Ianuarie 2021 - 02 : 01

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.