Comitetul Municipal pentru Situaţii de Urgenţă (CMSU) a redus de luni unele restricţii impuse de pandemia COVID-19 pe teritoriul municipiului Bucureşti după ce rata de infectare cu coronavirus a scăzut sub 3 la mia de locuitori.

Printre măsurile ridicate se numără şi permiterea funcţionării cu o capacitate de maximum 30% a instituţiilor/sălilor de spectacol, teatrelor şi cinematografelor. O altă măsură luată se referă la redeschiderea activităţilor „la interior“ a restaurantelor, barurilor, cafenelelor, etc, în limita a maximum 30% din capacitatea unităţii, în intervalul orar 06.00-21.00.

O a treia măsură reprezintă permiterea activităţilor cu publicul, până în limita a 30% a spaţiului destinat, a operatorilor economici licenţiaţi în domeniul jocurilor de noroc, în intervalul orar 06.00-21.00.

Bucureștiul a intrat în scenariul roşu pe data de 18 octombrie 2020, incidenţa cumulată a cazurilor de infetare înregistrate timp de două săptămâni era de 3,02/1.000 de locuitori. Municipiul Bucureşti s-a menținut în scenariul roşu timp de peste 3 luni până pe 20 ianuarie, când indicele infectărilor a scăzut la 2,96.

Bucureştenii sunt în continuare obligaţi să poarte mască în spaţiile închise şi în spaţiile deschise, iar toate activităţile desfăşurate în interior (nunţi, botezuri şi alte petreceri) sunt interzise. Dacă vor să circule noaptea în intervalul orar 23.00-05.00, locuitorii sunt obligaţi să completeze o declaraţie pe propria răspundere, menționează adevarul.ro.

Citeste si:
Bucureștiul intră în scenariul roșu. Rata de incidență Covid a...
Bucureștiul a intrat în...Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.