Consiliul General al Municipiului Bucureşti trebuie să facă ceea ce este corect, să nu mai continue populismul ultimilor 30 de ani şi să adopte o taxă de parcare care să permită construcţia de parcări, afirmă primarul Sectorului 6, Ciprian Ciucu.

„Mulţi cer politici tolerante faţă de maşinile abandonate pe spaţiul public sau parcate aiurea, inclusiv pe spaţiul verde. Pe principiul, "mai întâi să facem parcări". Sunt de acord cu ideea să facem parcări, dar la circa 12 euro/an locul de parcare, nu o să avem niciodată bani pentru parcări pe verticală sau smartparking. Iar la orizontală nu mai este spaţiu. Doar dacă luăm din spaţiul verde, ceea ce nu vrem! Consiliul General al Municipiului trebuie să facă ceea ce este corect, să nu mai continue populismul ultimilor 30 de ani şi să adopte o taxă de parcare care să ne permită să construim parcări!", a scris edilul, pe pagina sa de Facebook.

În opinia sa, ceea ce se poate face "fără bani mulţi şi repede" este eliberarea spaţiului public de maşinile abandonate acolo.

„Şi vom face asta. Apoi, trebuie să avem politici de toleranţă zero faţă de nepăsare/nesimţire. Nu sunt adeptul politicilor de toleranţă zero în orice context, dar atunci când parchezi cu bună ştiinţă pe noroi îl duci pe trotuar, stradă şi în plămânii noştri, atunci plăteşti! În Tokyo (şi în Londra, dar nu ştiu sigur), nu-ţi poţi cumpăra maşină dacă nu faci dovada locului de parcare. Trebuie să investim în transportul în comun şi în cel alternativ, altfel vom continua să suferim", conchide Ciucu.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 25 Ianuarie 2021 - 01 : 01

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.