Cartea "Pământul Făgăduinţei", semnată de cel de-al 44-lea preşedinte al Statelor Unite ale Americii, Barack Obama, va fi scoasă la vânzare la preţul de pornire de 100 de euro la licitaţia Artmark de artă grafică a unui important colecţionar bucureştean, care se va desfăşura online pe 2 februarie.

Volumul, cu semnătura olografă a fostului preşedinte american, este unica piesă disponibilă pentru achiziţie în România şi prezintă memoriile lui Barack Obama din perioada în care a condus Casa Albă.

Potrivit Artmark, veniturile colectate în urma vânzării cărţii de colecţie vor fi redirecţionate către programul Asociaţiei OvidiuRO - "Citeşte-mi 100 de poveşti!". Fondurile vor contribui la achiziţionarea unui stoc de cărţi pentru instituţiile preşcolare defavorizate din România, cu scopul de a oferi posibilitatea ca, la finalul celor trei ani de grădiniţă, un copil să fi auzit minim 100 de poveşti, pentru a crea premisele necesare învăţării cititului şi scrisului.

Cartea "Pământul Făgăduinţei" de Barack Obama a fost vândută în peste 3,3 milioane de exemplare, în doar prima lună de la lansare, în SUA şi Canada. Cartea a primit Premiul Goodreads Choice pentru cele mai bune memorii şi autobiografii în 2020 şi a fost desemnată una dintre cele mai bune cărţi ale anului 2020 de către "The New York Times Books Review", "The Washington Posts", "The Guardian" şi "Marie Claire".

Retail jobs

Licitaţia mai cuprinde lucrări semnate de artişti precum Salvador Dali, Rene Magritte, Gustav Klimt, Pablo Picasso, Henri Rousseau, Claude Monet, Marc Chagall, Andy Warhol, Amedeo Modigliani, Giorgio de Chirico, Edgar Degas, precizează Agerpres.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 25 Ianuarie 2021 - 12 : 01

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.