Șeful DSU, Raed Arafat, a dat o explicație pentru scăderea numărului de cazuri zilnice raportate în ultima perioadă. Acesta susține că există cazuri neraportate, precum cele ale testelor antigen realizate acasă.

Sunt cazuri care nu se raportează. Asta ştim, pentru că sunt unii care fac teste antigen, teste rapide acasă şi sunt pozitive şi rămân acasă. Cum aveam înainte pe cei care aveau simptome uşoare şi nu mergeau să se testeze, refuzau să se testeze. Acum se testează acasă şi rămân acasă, în cazul fericit. Unii dintre ei poate nu respectă regulile şi nu rămân acasă. Cu testele PCR suntem pe la 30.000 dacă nu greşesc, pe zi, la care se adaugă câteva mii de teste antigenice rapide. Rata de pozitivare am văzut că este totuşi menţinută la un nivel mai mic decât înainte”, a declarat Raed Arafat.

Șeful DSU a menționat faptul că indicatorii după care se ghidează sunt foarte buni pentru monitorizarea situației din România.

Scăderea este lentă, mică, dar arată că situaţia este sub control. Astăzi suntem sunt 1.000 de paturi în ATI. Locurile de internare pe cazurile intermediare în spitale sunt în relativă scădere”, a mai precizat Raed Arafat, potrivit Mediafax.


Despre autor:


Ultima actualizare: 22 Ianuarie 2021 - 04 : 01

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.