Un studiu francez a descoperit că în 2020 au existat de șapte ori mai multe cazuri de copii care au avut probleme de vedere din cauza pulverizării în ochi a dezinfectantului de mâini.

Cercetătorii au descoperit că numărul copiilor care au avut probleme din cauza dezinfectantului pentru mâini pe bază de alcool este în creștere. Pe tot parcursul pandemiei, autoritățile au cerut o igienă corectă a mâinilor pentru a opri răspândirea virusului.

Dezinfectantul pentru mâini cu 70% alcool a devenit din ce în ce mai frecvent în întreaga lume, deoarece se știe că ucide coronavirusul.

„Utilizarea pe scară largă a dezinfectantului pentru mâini pe bază de alcool a fost asociată cu o creștere a expunerilor neintenționate începând din martie 2020, în special la copii”, scriu oamenii de știință din grupul francez de cercetare PCC în studiul lor, publicat în JAMA Ophthalmology.

„Copiii sunt expuși riscului de vătămare oculară severă și, eventual, chiar orbire din cauza expunerii accidentale la dezinfectant pentru mâini pe bază de alcool”, scriu medicii.

„Vă recomandăm ca cei mici să fie întotdeauna ajutați de un adult în timp ce utilizează un produs de dezinfectare a mâinilor pe bază de alcool. Spălarea mâinilor cu apă și săpun ar trebui promovată ca o măsură preventivă mai sigură”, a mai spus un specialist potrivit stirileprotv.ro.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 22 Ianuarie 2021 - 01 : 01

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.