Strada Ştefan cel Mare din centrul municipiului Constanţa şi cele din zona adiacentă vor fi reabilitate şi modernizate printr-un proiect cu fonduri europene în valoare de aproximativ 90 milioane de lei, a informat, vineri, administraţia locală.

Conform proiectului, strada Ştefan cel Mare, ce va fi extinsă la suprafaţa de peste 15.000 de metri pătraţi, se va transforma într-o esplanadă modernă.

„Lucrările vor începe în perioada imediat următoare şi vor dura 18 luni. (...) Potrivit proiectului, strada Ştefan cel Mare se va transforma într-o esplanadă modernă, zona pietonală va fi reabilitată şi extinsă pe o suprafaţă de aproximativ 15.800 mp. Fântânile arteziene vor deveni atracţia principală a acestei zone care va fi îmbogăţită cu peste 5.000 mp de spaţiu verde. Se va amenaja mobilier urban inteligent prevăzut cu bănci, (...) şi se vor monta sisteme de informare cu mesaje variabile. Pentru creşterea siguranţei cetăţenilor, va fi instalat un sistem de supraveghere video. Iluminatul public va fi modernizat", reiese dintr-un comunicat de presă transmis de Primăria Constanţa.

Retail jobs

Investiţiile includ şi modernizarea pasajului pietonal de pe strada Ştefan cel Mare. În paralel, pe zona adiacentă, reprezentând bulevardul Ferdinand şi strada Mircea cel Bătrân, se va reabilita, printre altele, infrastructura pietonală şi vor fi introduse benzi unice de transport public şi piste pentru biciclete.

Pe străzile Mihai Viteazu, I. Gh. Duca, Atelierelor, Ştefan Mihăileanu, Cuza Vodă, General Manu, Răscoalei 1907, Miron Costin, Ion Lahovari şi Jupiter vor fi reabilitate şi extinse traseele pietonale şi va fi modernizat iluminatul public.

Totodată, infrastructura de semnalizare rutieră din zona centrală o oraşului va fi adaptată la nevoile persoanelor cu dizabilităţi şi cu mobilitate redusă. Valoarea totală a proiectului este de aproximativ 90 de milioane de lei, contribuţia financiară a Primăriei Constanţa fiind în jur de 1,8 milioane de lei, potrivit Agerpres.

Citeste si:
Peste 50.000 de turiști au sărbătorit 1 Mai pe litoralul românesc
Peste 50.000 de turiști au...

Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 22 Ianuarie 2021 - 12 : 01

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.