Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu a anunțat că testele rapide pe bază de antigen pentru depistarea COVID ar putea să se găsească și în farmaciile din România. Acesta a avut o discuție și cu noua conducere a Agenției Naționale a Medicamentului.

După ce s-a vaccinat anti-COVID, Vlad Voiculescu a declarat că el consideră că testele ar trebui să se găsească și în farmacii, ceea ce în prezent nu se întâmplă.

„Vom reevalua această chestiune. Avem de ieri un nou președinte al Agenției Naționale a Medicamentului (ANMDMR) și am avut deja această discuție. Cred că e bine ca oamenii să aibă acces la teste antigen de calitate și cred că lucrul ăsta poate să se întâmple și în farmacii, dar trebuie să avem discuții cu experții în domeniu”, a declarat ministrul Sănătății.

Vânzarea testelor antigenice în farmacii a fost restricționată în luna noiembrie de agenția medicamentului, care a precizat că acestea sunt dispozitive de uz medical și nu pot fi comercializate la liber.

Noul președinte al Agenției Naționale a Medicamentului este dr. Roxana Stroe, care a mai fost în această funcție, menționează g4media.ro.

Retail jobs

Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 20 Ianuarie 2021 - 04 : 01

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.