Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu a anunțat că testele rapide pe bază de antigen pentru depistarea COVID ar putea să se găsească și în farmaciile din România. Acesta a avut o discuție și cu noua conducere a Agenției Naționale a Medicamentului.

După ce s-a vaccinat anti-COVID, Vlad Voiculescu a declarat că el consideră că testele ar trebui să se găsească și în farmacii, ceea ce în prezent nu se întâmplă.

„Vom reevalua această chestiune. Avem de ieri un nou președinte al Agenției Naționale a Medicamentului (ANMDMR) și am avut deja această discuție. Cred că e bine ca oamenii să aibă acces la teste antigen de calitate și cred că lucrul ăsta poate să se întâmple și în farmacii, dar trebuie să avem discuții cu experții în domeniu”, a declarat ministrul Sănătății.

Vânzarea testelor antigenice în farmacii a fost restricționată în luna noiembrie de agenția medicamentului, care a precizat că acestea sunt dispozitive de uz medical și nu pot fi comercializate la liber.

Noul președinte al Agenției Naționale a Medicamentului este dr. Roxana Stroe, care a mai fost în această funcție, menționează g4media.ro.

Citeste si:
Fostul ministru al Sănătății îl atacă pe Voiculescu: Este un mare...
Fost ministru al Sănătății,...Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.