Din cauza creșterii numărului de bolnavi de gripă, infecții respiratorii, medicii de familie reomandă părinților să își vaccineze antigripal copiii, totodată fiind și o o protecție în cazul în care autoritățile decis redeschiderea școlilor.

„Imunizarea antigripală rămâne chiar şi în această perioadă extrem de importantă pentru a reduce riscul unei duble infectări (cu virus gripal şi SARS CoV-2) şi pentru a evita posibile complicaţii determinate de virusul gripal în rândul copiilor şi al comunităţii. SNMF încurajează vaccinarea antigripală a copiilor şi adolescenţilor având în vedere că vaccinarea este cea mai eficientă metodă de prevenire a îmbolnăvirilor prin gripă", a declarat dr. Dina Mergeani, preşedintelele SNMF, potrivit unui comunicat.

Medicii de familie le reamintesc părinţilor că au la dispoziţie atât vaccinurile din farmacii, cât şi pe cele distribuite prin Progrmaul Naţional de Vaccinare. Totodată, îi încurajează părinţii să se informeze despre vaccinarea antigripală şi despre beneficiile acesteia, în contextul în care copii sub 16 ani nu pot fi vaccinaţi împotriva COVID-19.

„În contextul în care, cel puţin pentru moment, copiii nu vor fi vaccinaţi împotriva COVID-19 şi, în acelaşi timp, ei sunt principalii vectori de transmitere a virusului gripal, vaccinarea antigripală a acestora reprezintă o modalitate prin care îi putem proteja de o posibilă infectare cu ambele virusuri. Prin vaccinarea acestora putem reduce substanţial riscul de îmbolnăvire şi de apariţie a complicaţiilor cauzate de virusul gripal, care pot necesita spitalizare, precum şi transmiterea virusurilor în comunitate care uneori duc chiar la deces. În timp ce protejăm copiii, reducem semnificativ şi transmiterea virusului gripal în comunitate", a declarat dr. Gindrovel Dumitra, coordonatorul Grupului de Vaccinologie din cadrul SNMF, citat în comunicat potrivit adevarul.ro.

Citeste si:
Elevii ai căror părinți refuză testarea la școală vor sta acasă 2...
Min. Educației: „Dacă...


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.