Președintele Asociației Municipilor din România, Emil Boc, a declarat, marți, după întâlnirea la Guvern cu premierul Florin Cîțu pe tema bugetului, că s-a convenit asupra pregătirii unui proiect de lege a zonelor metropolitane, care va fi înaintat Parlamentului. ”În ce privește transportul public, calitatea vieții, noi avem acum competența până la granița orașului nostru”, a mai spus Boc.

Primarul Clujului a mai spus ca, în ce privește cheltuielile cu pandemie, acestea vor fi returnate de Guvern iar acest principiul a fost stabilit într-o viitoare Ordonanță de Guvern.

În privința asistenței sociale, Boc a declarat că a identificat „o soluție bună” cu primul ministru: 90 la sută din fonduri vor veni de la administrația de stat, 10 la sută de la administrația locală.

„Am cerut ca cetățenii și autoritățile să fie tratate egal în ce privește terenul și clădirile care nu sunt îngrijite. Noi cerem egalitate de tratament și pentru autorități, avem în orașele noastre foarte multe clădiri în paragină și terenuri neîngrijite”, a mai explicat Boc, potrivit g4media.ro

Citeste si:
VIDEO Polițiștii au ieșit la protest împotriva măsurilor impuse de...
VIDEO Polițiștii au ieșit la...


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.