Guvernul Japoniei intenţionează să organizeze Jocurile Olimpice de la Tokyo în această vară, fără a face din vaccinarea împotriva coronavirusului o condiţie pentru participarea la competiţie.

„Avem în vedere măsuri cuprinzătoare pentru desfăşurarea în siguranţă a Jocurilor, chiar şi fără a face din vaccinare o condiţie", a declarat marţi purtătorul de cuvânt al executivului nipon, Katsunobu Kato.

Preşedintele Comitetului Internaţional Olimpic (CIO), Thomas Bach, a exclus deja, în mai multe rânduri, posibilitatea de a impune vaccinarea obligatorie pentru sportivi. Cu toate acestea, organizatorii fac presiuni pentru ca un număr cât mai mare de sportivi şi de persoane care vor călători la Tokyo să se vaccineze.

Circa 11.000 de sportivi din lumea întreagă urmează să ia parte la JO de la Tokyo, pe lângă alte câteva mii de oficiali şi reprezentanţi ai presei. Singura chestiune rămasă deocamdată în suspans este aceea a prezenţei spectatorilor în tribune.

Japonia prevede să înceapă vaccinarea populaţiei sale la finele lunii februarie, conform guvernului premierului Yoshihide Suga. Campania va demara, astfel, cu aproape două luni mai târziu faţă de unele ţări occidentale, deoarece Japonia doreşte să efectueze mai întâi teste la nivel naţional.

Retail jobs

Vaccinarea va debuta în arhipelagul nipon cu personalul medical, urmat de persoanele de peste 65 de ani, probabil la sfârşitul lunii martie, după care vor fi incluse, pe rând, şi celelalte categorii de populaţie.

Jocurile de la Tokyo, prevăzute iniţial în vara anului trecut, au fost amânate cu un an din cauza pandemiei de coronavirus şi urmează să se desfăşoare între 23 iulie şi 8 august 2021.

Guvernul nipon a instituit starea de urgenţă pentru regiunea metropolitană Tokyo şi alte trei prefecturi adiacente, în condiţiile în care numărul infectărilor cu Covid-19 continuă să depăşească noi recorduri. Până în prezent, Japonia a înregistrat peste 330.000 de infectări şi circa 4.500 de decese, potrivit Agerpres.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 19 Ianuarie 2021 - 11 : 01

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.