Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, a afirmat că se poate produce căldură la parametri normali, dar există riscul să crape rețeaua.

„În acest moment există clar două avarii minore pe rețeaua secundară care vor fi remediate până în cursul după-amiezii, însă există multe blocuri din Capitală care au furnizarea sub parametri”, a declarat primarul Capitalei.

„A fost o decizie care s-a luat. Existau două alternative. Fie se merge pe funcționarea sub parametri, fie se forța rețeaua cu riscul ca ea să crape. Decizia a fost să meargă pe prima variantă. Se poate produce mai mult, dar ne este frică acum când este frig afară să nu crape rețeaua și atunci să fie nevoie să lăsăm o zi și jumătate-două multe blocuri fără căldură”, a mai adăugat Nicușor Dan.

Mii de bucureșteni din Capitală au rămas fără apă caldă și căldură în mijlocul sezonului rece. Reprezentanții TermoEnergetica au declarat că problema pare să nu se remedieze mai devreme de ora 16.

Acest început de săptămână a fost unul dintre cele mai fruguroase zile în mai multe zone din țară. Temperaturile au scăzut până la minus 23 grade Celsius, iar meteorologii anunță temperaturi și mai scăzute. Noaptea care urmează este posibil să fie cea mai friguroasă din acest an, menționează antena3.ro.

Citeste si:
Nicușor Dan, despre desființarea companiilor înființate de Firea
Nicușor Dan, despre...Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.