Poliţiştii de frontieră arădeni şi bihoreni au prins, la sfârşitul săptămânii trecute, 18 migranţi care au încercat să iasă din ţară ascunşi în camioane cu mărfuri, toţi fiind solicitanţi de azil în România.

În Punctul de Trecere a Frontierei (PTF) Nădlac I a fost verificat un camion condus de un bulgar în vârstă de 51 ani, care transporta hrană pentru câini în Germania.

„În urma analizei de risc specifice, poliţiştii de frontieră au descoperit, ascunse în compartimentul marfă, şase persoane, doi cetăţeni din Pakistan şi patru cetăţeni din Afganistan, adulţi cu vârste cuprinse între 18 şi 34 de ani. Toţi şase sunt solicitanţi de azil în România”, precizează, luni, un comunicat de presă transmis de Poliţia de Frontieră Arad.

La acelaşi punct de frontieră a fost verificat un alt automărfar condus de un bulgar, în vârstă de 62 de ani, acesta transportând băuturi alcoolice în Germania. Şi în acest caz, au fost găsiţi, în remorcă, şase migranţi din Afganistan, trei copii cu vârste de 15 şi 16 ani şi trei adulţi cu vârste cuprinse între 21 şi 23 de ani, solicitanţi de azil în ţara noastră.

În Bihor, în PTF Borş II, a fost verificat un camion înmatriculat în Turcia, dar condus de un bulgar, care transporta ţevi metalice pe în Polonia. În remorcă au fost găsiţi şase afgani, un adult de 23 de ani şi cinci minori, cu vârste cuprinse între 15 şi 17 ani.

În toate cazurile, şoferii riscă să fie cercetaţi pentru trafic de migranţi, iar călătorii străini, pentru tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat, informează Agerpres.


Despre autor:


Ultima actualizare: 18 Ianuarie 2021 - 11 : 01

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.