Cristian Tudor Popescu a declarat în cadrul unei emisiuni că profesorul trebuie să se gândească la relația sa cu elevul și să se vaccineze pentru a sprijini redeschiderea școlilor.

„Noi ne confruntăm, din păcate, în clipa de față, cu propoziții formal nedecidabile, nu cu adevăruri sau neadevăruri raționalizate – cu acelea poți să intri în contact, poți să le argumentezi, să le contraargumentezi, să le legi, să ai o dispută.

Ce dispută să am eu, în clipa de față, cu un profesor care nu se vaccinează? Un profesor, nu vorbesc de un cetățean obișnuit, căci un profesor este o persoană ținută a avea o pregătire științifică.

La școală se face știință, nu se face poezie, pictură și nici muzică. Profesorul de muzică nu este Mozart, este un om de știință.

Peste 50% dintre profesori nu vor să se vaccineze. Un profesor este o persoană ținută a gândi rațional la școală, în relația cu elevii. Acasă, treaba lui, n-are decât să facă ce vrea.

Cum se poate ca un astfel de profesor să spună că nu se vaccinează, știind foarte bine că intră în contact cu elevii, că îi poate infecta și la rândul lui poate fi infectat de aceștia într-o sală de clasă, mai ales că acum se vor redeschide școlile.

Retail jobs

Ca să vii în sprijinul acestei măsuri necesare acum, tu ca profesor, persoană înzestrată cu rațiune, trebuie să te vaccinezi. Ajuți foarte mult această măsură.

Cum poți tu să justifici că nu te vaccinezi? Ca profesor de orice, trebuie să vezi rațional ce e cu vaccinul”, a spus Cristian Tudor Popescu, în cadrul emisiunii “Cap Limpede”, la Digi24.

Ministerul Educației a anunțat că 167.977 de angajați din învățământ și-au declarat, în prima etapă de consultare, disponibilitatea de vaccinare anti-Covid.


Despre autor:

Lorena Martin
 Lorena Marin este redactor de beauty și skincare. Ea s-a alăturat echipei 9AM de când se află pe băncile facultății. Tot atunci a început să colaboreze și cu publicația Kudica.ro. Tânăra este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, licențiată în publicitate, autoare a lucrării de diplomă „Particularități ale publicității make-up-ului contemporan”.
Mai multe

Ultima actualizare: 16 Ianuarie 2021 - 10 : 01

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.