Consiliul Naţional al Elevilor solicită organizarea concursurilor pentru ocuparea posturilor de inspectori şcolari şi de directori, care să evalueze în mod "obiectiv" abilităţile specifice necesare pentru ocuparea unor astfel de posturi, astfel încât detaşările "în interesul învăţământului" să nu mai reprezinte "o practică des întâlnită".

Având în vedere faptul că, anul trecut, Ministerul Educaţiei a suspendat concursurile pentru ocuparea posturilor de directori şi inspectori şcolari, Consiliul Naţional al Elevilor atrage atenţia asupra necesităţii desfăşurării acestor concursuri în anul şcolar curent, pentru a evita numirile de la centru, care nu ţin cont de adevăratele competenţe manageriale ale candidaţilor. În acest sens, Consiliul Naţional al Elevilor solicită organizarea concursurilor pentru ocuparea posturilor de inspectori şcolari şi de directori, care să evalueze în mod obiectiv cu adevărat abilităţile specifice necesare pentru ocuparea unui astfel de post, astfel încât detaşările "în interesul învăţământului" să nu mai reprezinte o practică des întâlnită", afirmă reprezentanţii Consiliului într-un comunicat remis, vineri, presei.

În opinia lor, aceste concursuri reprezintă "singura modalitate" prin care funcţiile publice de conducere din sistemul educaţional local pot fi ocupate "în mod corect de către persoane capabile să managerieze în mod eficient, deschis şi participativ" o unitate de învăţământ sau, după caz, un inspectorat şcolar.

În plus, consideră că este "imperioasă" includerea reprezentanţilor elevilor în calitate de observatori în comisiile de concurs pentru ocuparea funcţiilor de director şi inspector şcolar general, pentru a asigura transparenţa acestui proces.

În lipsa unor observatori independenţi, integritatea întregului proces poate fi pusă cu uşurinţă sub semnul întrebării", afirmă Consiliul Naţional al Elevilor, potrivit Agerpres.


Despre autor:


Ultima actualizare: 15 Ianuarie 2021 - 08 : 01

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.