Astăzi se împlinesc 171 de ani de la naşterea celui mai mare poet român, Mihai Eminescu. Mihai Eminescu a publicat primul său poem la vârsta de 16 ani.

Printre cele mai apreciate opere lirice ale poetului român se numără Luceafărul ,Floare albastră", ""Scrisoarea I" "Scrisoarea II", "Scrisoarea III", "Scrisoarea IV.

Eminescu provenea dintr-o familie numeroasă, fiind al șaptelea copil din cei 11. Copilăria și-a petrecut-o la Ipotești, într-o libertate absolută.

Eminescu a avut şi o activitate impresionantă în cercul literar Junimea şi a fost redactor la revista Timpul. Manuscrisele poetului Mihai Eminescu, 46 de volume au fost dăruite Academiei Române de Titu Maiorescu.

Operele sale poetice au fost recunoscute şi de UNESCO. Poemul Luceafărul a întrat în Guiness Book of Records, iar numele poetului a fost atribuit unui crater de pe Marte şi unei mici planete. Tot astăzi este celebrata Ziua Culturii Naţionale, menționează antena3.ro.

Retail jobs

Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 15 Ianuarie 2021 - 11 : 01

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.