Astăzi se împlinesc 171 de ani de la naşterea celui mai mare poet român, Mihai Eminescu. Mihai Eminescu a publicat primul său poem la vârsta de 16 ani.

Printre cele mai apreciate opere lirice ale poetului român se numără Luceafărul ,Floare albastră", ""Scrisoarea I" "Scrisoarea II", "Scrisoarea III", "Scrisoarea IV.

Eminescu provenea dintr-o familie numeroasă, fiind al șaptelea copil din cei 11. Copilăria și-a petrecut-o la Ipotești, într-o libertate absolută.

Eminescu a avut şi o activitate impresionantă în cercul literar Junimea şi a fost redactor la revista Timpul. Manuscrisele poetului Mihai Eminescu, 46 de volume au fost dăruite Academiei Române de Titu Maiorescu.

Operele sale poetice au fost recunoscute şi de UNESCO. Poemul Luceafărul a întrat în Guiness Book of Records, iar numele poetului a fost atribuit unui crater de pe Marte şi unei mici planete. Tot astăzi este celebrata Ziua Culturii Naţionale, menționează antena3.ro.

Citeste si:
131 de ani de la moartea lui Mihai Eminescu. Slujbă la Cimitirul Bellu
131 de ani de la moartea lui...Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.